Καλώς ήρθατε σε 'ενα ιστολόγιο εναλλακτικής ενημέρωσης για την περιοχή της Λακωνίας με οικολογικό , αυτόνομο προσανατολισμό. Άρθρα και νέα καλοδεχούμενα μπορείτε στείλετε ένα μύνημα στο globalnewswire01@gmail.com , αρκεί βέβαια να μην έχουν σεξιστικό , ρατσιστικό ή άλλο παρόμοιο περιεχόμενο

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Στο απροχώρητο οι Λάκωνες για την ρύπανση του ιστορικού Ευρώτα

από το site apela.gr

Μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά πλέον το θέμα της μόλυνσης του Ευρώτα, καθώς εντείνονται ολοένα οι φωνές διαμαρτυρίας.

Την Τετάρτη το πρωί 22 Οκτωβρίου, ο Δήμος Θεραπνών πραγματοποίησε πορεία, στην οποία η συμμε-τοχή του κόσμου ήταν αθρόα. Η διαμαρτυρία, που έγινε επί του εθνικού δρόμου, ξεκίνησε από το Τοπικό Διαμέρισμα της Σκούρας, με κατεύθυνση προς Τραπεζοντή και στάθμευση έξω από την επιχείρηση "Σπάρτη Ελλάς".

"Απαιτούμε από κάθε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα να σταματήσει αυτά τα παιχνίδια στις πλάτες μας", δήλωσε κατηγορηματικά ο δήμαρχος Θεραπνών κ. Ιωάννης Ράλλης αναφορικά με τη ρύπανση που συντελείται στον Ευρώτα.

Ενημέρωσε δε, ότι κατατέθηκε από το δήμο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης, για διερεύνηση του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις μία εβδομάδα πριν, ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Φούρκας είχε καταθέσει στην εισαγγελία την επιστολή του επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος Life κ. Νικολαΐδη, από το Πολυτεχνείο Κρήτης, στην οποία γίνεται λόγος για κακή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Σπάρτης.

Στην πορεία, πέραν του δημάρχου Θεραπνών, έλαβαν μέρος και οι δήμαρχοι Πελλάνας κ. Δημήτρης Γόματος, Μυστρά κ. Δημήτρης Απόστολοκος, Φάριδος κ. Δημήτρης Κουμουτσίδης, Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο αντιδήμαρχος Οινούντος κ. Σαράντος Καπετανάκης ως εκπρόσωπος του δημάρχου κ. Ευάγγελου Βολιώτη, ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚΛ και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπαρτιατών κ. Δημήτρης Κορίνης και φυσικά τα μέλη του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σκούρας, που ανέδειξαν το θέμα.

Μετά το τέλος της πορείας, οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν στη Σπάρτη, όπου εκπρόσωποι του ΠΠΣΣ παρέδωσαν στον αντιδήμαρχο Σπαρτιατών κ. Χρήστο Πατσιλίβα ψήφισμα διαμαρτυρίας "για τη συνεχιζόμενη και απροκάλυπτη ρύπανση του Ευρώτα, η οποία υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας, προκαλεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία, επιβαρύνει την περιοχή με αφόρητη δυσοσμία".

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ο ΠΠΣΣ ζητά να σταματήσει άμεσα η μόλυνση του Ευρώτα, να συνεχιστούν οι έλεγχοι και να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες σε αυτούς που συντελούν στη συνεχιζόμενη ρύπανση.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κατευθύνθηκαν εν συνεχεία προς το Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας. Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη επί του θέματος, με τη συμμετοχή του νομάρχη, των δημάρχων, εκπροσώπων του ΠΠΣΣ και νομαρχιακών συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: